Hoppa till innehåll

Om Dubbel8

Dubbel8 är en klätterföretag med fokus på reko naturupplevelser i Skåne. Vi håller till på Söderåsen där lummiga skogar möter kala klippor. Skåne är inte så platt som du tror och vi vill visa att den lokala klättringen är en grym kombo av friluftsliv, gött häng och äventyr. Vårt mål är att göra insteget till klippklättring roligt och säkert för såväl nybörjare som den mer erfarna.

Våra klätterledare

Dubbel8 drivs av Lina och Nils Lockean som båda är utbildade klätterledare enligt Svenska klätterförbundets norm. Vi har hängt ihop i över 10 år och har drivit företag ihop i 5 av dem.

Lina Lockean
Lina Lockean
Nils Lockean
Nils Lockean

Vad är en klätterledare?

Klätterledare är en utbildningsnorm som Svenska Klätterförbundet införde år 2015 för att ge de lokala klätterklubbarna självförtroende och kunskap att bedriva klätterverksamhet utomhus. Det finns inget regelverk som tvingar privata aktörer såsom Dubbel8 att använda sig av klätterledare i sina arrangemang men vi har valt att examineras som klätterledare då vi är måna om att hålla en hög nivå på vårt säkerhetsarbete.

OBS! Klätterledare är inte samma sak som instruktör. Vi samarbetar med några av Sveriges mest erfarna klippklätterinstruktörer för att erbjuda normerade kurser i klippklättring.

Som examinerade klätterledare har en auktoriserad klippklätterinstruktör bland annat intygat att vi har följande befogenheter:

  • Planera och genomföra utfärd till lokala klippor i icke alpin terräng.
  • Upprätta och underhålla en risk- & krisplan för klipporna som vi rör oss vid.
  • Säkra oss själva under riggning på ett sådant sätt att fallolyckor undviks helt.
  • Rigga topprep i fasta formationer och fasta förankringar så som träd och olika typer av borr/lim bultade ankare.
  • I samband med riggning av topprep själv kunna fira oss ned från fasta formationer eller fasta förankringar till bultat sportklätterankare under klippkant.
  • Hjälpa nybörjare och barn att knyta in sig och ta på sig selen korrekt.
  • Säkra nybörjare vid topprepsklättring utomhus.
  • Hantera och förebygga incidenter med barn och vuxna som inte vill bli nedfirade
    under topprepsklättring.

Bokning

Kompisgäng eller hela familjen? Möhippa, svensexa, familj, kompisar eller kanske företagsevent? Boka er egen klätterdag och anpassa den efter era önskemål.

Priser från 500 kr /person.

Till bokningen